top of page
Search
  • Writer's pictureJohn Rinaldi

Onze goede fee (en koppelaarster) Jeffrie Givens



Wij van het JBMT willen even stilstaan bij iemand die heel bijzonder voor ons is. Zonder haar zou er geen Jewel Box Musical Theater bestaan. Zij is iemand die Krissy en John allebei afzonderlijk hebben ontmoet toen ze in theaters in de Bay Area werkten, en die uiteindelijk de katalysator was voor John en Krissy om elkaar te ontmoeten: Jeffrie Givens.


In 2014 gaf Jeffrie een zangrecital. John en Krissy, op dat moment vreemden, kwamen in de zaal naast elkaar te zitten. Ze raakten onmiddellijk in gesprek over muziek en zang, en waren van plan een manier te vinden om samen te werken. Natuurlijk kwam het leven tussenbeide. Krissy verhuisde terug naar Duitsland. John en zijn man verhuisden naar Nederland. Covid gebeurde, en de artiesten werden creatief in het vinden van manieren om op afstand samen te werken. Krissy vroeg John om mee te doen aan een duet van Sondheims "Take Me To The World" waar ze aan werkte voor een gezelschap in San Jose, CA. Dat ging zo goed dat Krissy en John samen gingen werken aan een tweepersoons cabaretvoorstelling. Tijdens de ontwikkeling van die show deelde John de muziek van "Starting Here, Starting Now" met Krissy en Frans, die er meteen weg van waren. Krissy deelde het met Merel, die er net zo van onder de indruk was. Het duurde niet lang voordat we het cabaret voor twee personen dumpten en "Starting Here, Starting Now" gingen opvoeren met Merel als derde castlid. Dat was het begin van het Jewel Box Musical Theater. Het zou niet gebeurd zijn zonder de toevallige ontmoeting van John en Krissy op Jeffrie's voordracht. Bedankt, Jeffrie, dat je onze toevallige koppelaarster was.


We willen ons publiek laten weten dat Jeffrie een geweldige artiest is. Sinds "Fiddler" en "Sound of Music" hebben we het genoegen gehad haar uit het ensemble te zien stappen om allerlei grote rollen in musicals op zich te nemen. Van Snoopy in "You're a Good Man, Charlie Brown" tot Gary Coleman in "Avenue Q" en Riff-Raff in "Rocky Horror", Jeffrie is tot haar recht gekomen als een eigenzinnige, grappige karakteracteur met een uitzonderlijke stem. Ze heeft ook rollen gespeeld als zuster Mary Hubert in "Nunsense" en Jacks moeder in "Into the Woods". We kunnen niet wachten om te zien wat ze nu gaat doen. Wat het ook wordt, we weten dat Jeffrie fantastisch zal zijn!!!


We willen Jeffrie ook feliciteren voor haar steun aan onze inspanningen hier bij JBMT. We zijn dankbaar voor haar vriendschap en hopen dat we op een dag allemaal weer een podium met haar kunnen delen!

0 views0 comments
bottom of page